De omgeving van vakantiepark in de Pyreneeen

Vakantiepark Chateau Cazaleres in de pyreneeen

De omgeving van het vakantiepark  in de Pyreneeen, Chateau Cazaleres, kun je gerust veelzijdig noemen.  Het  park ligt in het gemoedelijke dorpje Daumazan, in het departement de Ariege.  De Ariege  is een departement van de regio Occitanie. De regio is op 1 januari 2016 ontstaan door de samenvoeging van de regio’s Languedoc-Roussillon en Midi-Pyrenees.

De Midi Pyrenees beslaat een groot deel van Zuid-Frankrijk, tussen de Atlantische Oceaan en de Middellandse Zee, ” entre deux mers” De regio staat bekend om zijn gastronomie en gezelligheid, mooie natuur, recreatie, rust en ruimte. Vanaf het park zijn de toppen met eeuwige sneeuw goed te zien.

Bekijk tijdens je vakantie – met als uitvalsbasis villa 120 op vakantiepark chateau cazaleres in de Pyreneeen- cultuur, musea, kastelen en wijngaarden. Wandelen, fietsen, themapark of een avonturenparcours in de bomen. Rij voor een dagje strand naar de Middelandse Zee.  Sportief of rustig. Teveel om op te noemen.

Er zijn vele dorpen, steden en markten die de moeite waard zijn om te bezoeken.  De grotten van Niaux en Le Mas d’azil. Het park van de prehistorie, de Montsegur,  Steden als St Lizier. Foix. Toulouse. Lourdes, Mirepoix en Foix.

vakantiepark in de pyreneeen daumazan            rivier st girons

De regionale gastronomie is vertegenwoordigd door een groot aantal goede restaurants. Op 5 minuten lopen van vakantiewoning villa 120, in het dorpje Daumazan, ligt het gezellige restaurant La Tomate du jardin. Dit is een echte aanrader. Eerlijk eten, biologische produkten en een vriendelijke bediening maken een bezoek een echt avondje uit.

Een fantastisch klimaat, een prachtig vakantiehuis. Een afwisselende omgeving van de Ariege in de midi pyrenees.  Een gebied dat nog niet heel bekend is als vakantie-bestemming, maar zeker de moeite waard is om te bezoeken! Bergen, rivieren, meren… ook het landschap is heel divers. En waar veel mensen niet bij stil staan, is dat het hier vrijwel het hele jaar zonnig met aangename temperaturen is. Ideaal voor een vakantie buiten het hoogseizoen!

Doen dus!

Bekijk ook onze villa 120 op vakantiepark Chateau Cazaleres in de Pyreneeen


De Midi-Pyrenees is een boeiende streek in het zuiden van Frankrijk. Geschiedenis, avontuur, ruimte en ontspanning gaan hier hand in hand.

Wandelvakantie, fietsvakantie, golfvakantie en meer.......in de Ariege en omgeving

Wat is het toch heerlijk, je boodschappen doen op een Franse markt. Brood, kaas, groente, alles even lekker. En makkelijk bereikbaar vanuit Villa120 Markten in de Ariege In het hoogseizoen zijn er iedere dag wel gezellige markten in de Ariege te […]