Carla Bayle in de Ariege

  • Carla Bayle in de Ariege

Carla Bayle

een kunstenaarsdorp

Ongeveer een kwartiertje rijden vanaf Daumazan en vakantiepark Chateau Cazaleres ligt Carla-Bayle. Carla-Bayle is een dorpje dat zich het best als ‘pittoresk’ laat omschrijven. Het dorpje ligt bovenop een heuvel, waardoor je een schitterend uitzicht hebt op de Pyreneeen.  Carla Bayle heeft kleine straatjes en steegjes waar je alleen te voet kunt komen. Het staat bekend als een kunstenaarsdorp met galeries en ateliers.

Carla Bayle, nu een lief middeleeuws stadje en vroeger de woonplaats van Pierre Bayle, een protestantse schrijver en filosoof. Hij werd vervolgd vanwege zijn geloof en vluchtte daarom eind 17e eeuw naar Rotterdam. De aanwezigheid van een protestants kerkje, een bord met “eeuwige vriendschap met Rotterdam” verwijst naar dit verleden. In Carla Bayle werden vele godsdienstoorlogen uitgevochten.

De huidige kerk van Carla Bayle is relatief recent. Deze is in 1687 gebouwd op de ruïnes van het kasteel van de graaf. De vroegere die op het centrale plein stond werd verbrand in 1556
In de zomermaanden ontwaakt dit plaatsje uit zijn slaap en openen alle galerieën hun deuren, is er levende muziek op het plein en zijn er natuurlijk lekkere hapjes te verkrijgen.

Carla Bayle chateau Cazaleres villa 120 zuid frankrijk

Op donderdagavond  in de maanden juli en augustus is er een festival – les jeudis de Carla- met maaltijden en drankjes.  Dit festival is gratis te bezoeken. Voor de maaltijden tijdens het festival is het nodig te reserveren. deze maaltijden zijn niet kostenloos.

Op zondagmorgen is er een kleine markt.

Kortom een dorp dat de moeite waard is te bezoeken tijdens uw verblijf in villa120 op Chateau Cazaleres

 

 http://www.tourisme-arize-leze.com/