Wat de kookkunst betreft

 

Koken en eten in de Ariege

Koken en eten in Frankrijk, in het bijzonder in de Ariege . De gastronomie is op zich al voldoende reden om naar Midi-Pyrénées te reizen. Het is een regio waar het culinaire plezier  door iedereen wordt gedeeld . Waar de liefde voor lekker eten deel uitmaakt van het dagelijkse leven.

De Franse keuken is een internationaal gewaardeerde keuken met een lange traditie. Het wordt gekenmerkt door zijn diversiteit. Elk gebied in Frankrijk heeft een eigen kenmerkende keuken: in de keuken van het noordwesten van Frankrijk worden veel boter, room (crème fraîche) en appels gebruikt, terwijl de Provençaalse keuken (in het zuidoosten) veel olijfolie, kruiden en tomaten gebruikt; de keuken van Zuidwest-Frankrijk wordt gekenmerkt door het gebruik van eendenvet, foie gras(ganzenlever), eekhoorntjesbrood en pens;
Als gevolg van nieuwe trends in het eetpatroon van veel mensen, ook in Frankrijk, zijn de regionale verschillen minder geworden, maar ze zijn nog wel aanwezig. Iemand die door Frankrijk reist zal duidelijke verschillen in de eetgewoonten en kookkunst opmerken. De voorkeur van veel Fransen, ook in de Ariege, voor  lokale eerlijke voedingsmiddelen (produits du terroir) zorgt ervoor dat de regionale keukens een sterke heropleving doormaken.

koken en eten in de Ariege
Deze foto is gevonden bij Moderne Hippies  Een site die wordt bijgehouden door een team van vaste bloggers. Over hotspots, kunt&cultuur, mode, reizen en eten.

Het zou toch jammer zijn  om niet  wat van de lokale keuken te proeven?  U kunt  in de omgeving van vakantiepark Chateau Cazaleres, villa 120,  heerlijk lunchen of dineren. Allemaal heel betaalbaar. Elders op deze website geven we tips hoe u uw weg vindt in de Ariege.
U hoeft natuurlijk niet altijd uitgebreid te tafelen. Een baquette of iets eten aan de bar kan ook heel lekker zijn. Hiervoor kunt u terecht aan de zwembadbar van het bungalowpark; de naam zegt het al, naast het zwembad.

Under construction;

Restaurants in de omgeving van Chateau Cazaleres

Bezienswaardigheden in de Midi Pyrenees

Restaurant van Chateau cazaleres