De Ariege

  • Ariege in de Pyreneeen daumazan
    De omgeving van Chateau Cazaleres
  • Bergen in de Ariege bij Chateau Cazaleres
    Indrukwekkende bergen
  • st girons in de ariege
    Pittoreske dorpje in de omgeving

Pak je koffer! Het is tijd voor een heerlijke vakantie op kindvriendelijk vakantiepark Chateau Cazaleres . In  het Toscane van Zuid Frankrijk; De Ariege

De Ariege

De Ariège, een streek in het zuiden van de  Midi Pyreneeën, bezet een centrale plaats in de keten van de Pyreneeën. De geschiedenis van dit departement, dat grenst aan Catalonië en Andorra, is vooral bekend door de graven van Foix en de Catharen. Rondzwerven in dit berglandschap, waar zich een ongerepte natuur ontvouwt, geeft een echt gevoel van vrijheid. Het is een streek die niet dicht bevolkt is en ook tijdens het hoogseizoen niet te vol maar gezellig druk. De Ariége, het Toscane van Frankrijk waar men nog heerlijk kan genieten van de natuur, de rust en de hartelijkheid van de plaatselijke bevolking…..

 

Toch is er in de Ariege voldoende te doen zowel op sportief gebied als op cultureel en gastronomisch gebied. In de directe omgeving vindt u pittoreske dorpjes zoals Montbrun, Montfa en Mirepoix waar het in de restaurantjes vaak lekker eten is. Het bij het  5* vakantiepark  Chateau  Cazaleres vlakbij  gelegen dorp Carla Bayle is een kunstenaarsdorp.

Natuurlijk is het niet altijd mooi weer in de Ariege. maar de temperatuur is hier gemiddeld wel 8 graden hoger dan in Nederland.Het voorjaar valt hier vroeg en geeft al een voorproefje van de zomer. Dit is het jaargetijde dat bij trekkers en wandelaars het meest geliefd is.
De nazomer is vaak heerlijk zacht met prachtige dagen . In het septemberlicht bedragen de maximumteperaturen 21°C-25°C. Ook in oktober blijven deze temperaturen bijzonder zacht, met gemiddelde maximumtemperaturen van 16°C tot 19°C. Ideaal om er even tussenuit te zijn

In de directe omgeving van Daumazan, in de Ariege, zijn diverse wandeltochten uitgezet.  Dit  zijn eenvoudige gezins wandelingen door het heuvellandschap van het gebied tussen de riviertjes d’arize en de Lèze. De paden zijn gemarkeerd door gele strepen op bomen en palen.


Bekijk het weer in Daumazan en verheug je vast op een geweldige vakantie in villa 120 op Chateau Cazaleres