Wandelvakantie in Zuid Frankrijk

 

Op zoek naar een wandelvakantie in Zuid Frankrijk? Of naar een plek waar je naast je rustige dagen aan t zwembad ook iets actiefs kunt ondernemen? Voor een indrukwekkende wandeling in de bergen met prachtige vergezichten is Chateau Cazaleres, villa 120, een prima uitvalsbasis. U rijdt eerst met de auto naar het beginpunt, bij iedere start staan borden met  de route en de duur van de wandeling. Mooie wandelingen zijn ook dichterbij te maken, direct vanuit ons vakantiehuis in Daumazan.

Op een uurtje autorijden van het vakantiepark is  het Nationaal park de Pyreneeën. De actieve wandelaar kan hier zijn of haar hart ophalen.. Op je wandeling ontdek je hier heilzame bronnen, mooie watervallen en  ongerepte landschappen. De meeste wandelroutes zijn goed bewegwijzerd. Ook de  internationaal bekende wandelroutes zoals de pelgrimstocht naar Santiago de Compostela en de  GR-10 zijn hier te vinden. Dan wordt het wandelen een ontdekkingsreis, je voelt, ruikt ziet en hoort allerlei dingen die bij de bergen horen. Een hele ontspannende manier van vakantie vieren in een adembenemende natuur.  Je bepaalt zelf hoe moeilijk en hoe lang je de wandelingen wil maken.

Verder zijn wandelingen in de zgn cirques de moeite waard.. Cirques (circos) zijn komvormige, halfronde verzamelbekkens van  gletsjers uit de ijstijd geweest. De cirques zijn landschappelijk bijzonder mooi en er kan vaak goed gewandeld worden. De tochten door een cirque bv cirque de Cagateille zijn niet moeilijk maar een paar goede bergschoenen zijn wel makkelijk. Cirque de Cagateille is een geweldig familieavontuur, een wandeling voor alle leden van het gezin.
Klik op deze link voor de routebeschrijving

Boekjes en mappen  met wandelroutes zijn te vinden in onze villa. Om een idee te geven hebben wij er een aantal op en rijtje gezet.